Wydarzenia

Sezonowe menu – Jesień

Blog

Zupa krem z kukurydzy
Kremowa zupa z kukurydzy z aromatem imbiru,
podana z chipsami z boczku
250 ml/15,00 zł

Sałatka z figami i kozim serem
Świeże figi zapiekane z kozim serem, podane na rukoli,
roszponce z prażonymi migdałami
z sosem z gruszek, białego wina i imbiru
300 g/29,00 zł

Polędwiczka wieprzowa podana na kaszy pęczak
z pieczonymi warzywami korzeniowymi
Soczysta polędwiczka wieprzowa faszerowana jabłkami
z dodatkiem tymianku i musztardy dijon.
Zawinięta w boczku wędzonym, podana z kaszą pęczak
z pieczonymi warzywami korzeniowymi
150g/170g/39,00 zł

Placki ziemniaczane z gulaszem
Tradycyjne placki ziemniaczane podane z gulaszem wieprzowym
i sałatką z korniszonów z czerwoną cebulką
320 g/ 31,00 zł

Deser śliwkowy
Śliwki duszone w miodzie z cynamonem, nutą wanilii,
podane z prażonymi płatkami owsianymi,
słonymi krakersami, twarożkiem, bitą śmietaną
i chrupiącymi płatkami migdałów
200 g/15,00 zł

 

Serdecznie zapraszamy!